zz

‘Surinaams’ PoëzieConcert in Amsterdam

Op dinsdag 7 oktober om 14.00 uur barst in Theater van ’t Woord het PoëzieConcert los met muziek en eigen geschreven gedichten van jongeren van het Spinoza Lyceum, Mediacollege en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Het PoëzieConcert vormt voor de leerlingen het hoogtepunt van het muzikaal dichtersproject De Stilte van het ongesproken Woord.

PoëzieConcert
Ruim 200 jongeren volgden lessen gegeven door vakdocenten van School der Poëzie en schreven een eigen gedicht. Zij lieten zich hierbij inspireren door het werk van drie van de belangrijkste Surinaamse dichters: Dobru (1935-1983), Shrinivási (1926) en Trefossa (1916-1975). Een selectie van de gedichten is te horen in het PoëzieConcert. Trefossa is de eerste dichter die in het Sranan Tongo (= Surinaams) publiceerde.

Gedichten op muziek
De teksten van de grote Surinaamse dichters zijn door Dave Mac Donald en Robin van Geerke op muziek gezet in verschillende stijlen zoals Spoken Word, R&B, Jazz en Soul. Tussen de voordrachten van de jongeren door zijn er optredens van Mac Donald en Van Geerke met een achttal muzikanten aangevuld met jonge twee gast-rappers.

Jury en prijzen
Een deskundige jury bestaande uit Ivette Forster, organisator van het Kwaku Summer Festival, Guilly Koster, programmamaker en producent en Simion Blom, woordvoerder Jeugd en Onderwijs van GroenLinks in Amsterdam, beoordeelt de gedichten en bepaalt wie er in de prijzen vallen.

Silence of the Unspoken Word wordt uitgevoerd door
Dave MacDonald (vocals & gitaar), Robin van Geerke (piano), Robert Harman Sordam (vocals), Raj Mohan (vocals & spoken word), Suresh Sardjoe (tabla), Lucas Shepherd (vocals), Sanne Landvreugd (sax) Roy Bhagwandin (drums), Pat Winterdal (bas), Brenda Frans (vocals) Gilly (rap) en Flame (rap).

PoëzieConcert bijwonen?
U bent van harte welkom! De toegang is gratis, reserveren noodzakelijk: info@schoolderpoezie.nl of 020-3307817

Theater van ’t Woord ligt op de 7e etage van de Centrale Bibliotheek (Oosterdokskade 143, Amsterdam).