106 dichtbundels ingezonden voor VSB Poëzieprijs 2015

De jury van de VSB Poëzieprijs 2015 zal zich buigen over 106 ingezonden bundels. Voor de prijs komen Nederlandstalige bundels die verschenen tussen 1 september 2013 en 31 augustus jongstleden in aanmerking. Het aantal bundels dat het afgelopen jaar verscheen is daarmee nagenoeg gelijk gebleven aan dat van vorig jaar toen met 117 bundels sprake was van een forse stijging.

De VSB Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige bundel met een geldbedrag van 25.000 euro en een glaskunstwerk van Maria Roosen.

Medio november nomineert de jury, onder voorzitterschap van NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch, vijf bundels. Een jaar lang staan deze genomineerde bundels en hun dichters centraal in VERS 2015. VERS is hét poëzieproject voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs.

Op 28 januari a.s. wordt de winnaar van de VSB Poëzieprijs 2015 bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op de vooravond van Gedichtendag en de Poëzieweek.

De jury van de VSB Poëzieprijs 2015 bestaat uit voorzitter Peter Vandermeersch, hoogleraar Yra van Dijk, VRT radiopresentatrice Ruth Joos, dichter Peter Theunynck en Antoine de Kom, dichter en winnaar van de prijs in 2014.

Met de VSB Poëzieprijs draagt VSBfonds bij aan de waardering voor taal en literatuur onder een breed publiek. Zo wordt het belang van kwalitatief hoogwaardige poëzie onderstreept. Poetry International organiseert de uitreiking van de prijs.

Alle 106 deelnemende bundels zijn te vinden op de website van Poetry International