xx

Zwolse jongeren laten zich inspireren door Marino Marini

Tijdens de Week van de Poëzie bruist het in Museum De Fundatie en Theater Odeon van de poëzie.

Op vrijdag 31 januari tussen 10.45 en 12.30 uur presenteren 145 jongeren (elk uur een andere groep) hun gedicht bij een van de werken van Marino Marini in Museum De Fundatie. Zijn gevarieerde werk inspireerde hen tot het schrijven van een gedicht.

Op maandag 3 februari van 14.00-15.30 uur staan de jongeren met het beste gedicht op de planken tijdens een wervelende literaire show in Theater Odeon aan de Blijmarkt: de PoëzieRevue.

Deze revue vormt een van de hoogtepunten van een intensief project waaraan alle tweede klassen van het Carolus Clusius College de afgelopen maanden hebben gewerkt. Een jury bestaande uit Dichteres van Overijssel Heleen Bosma, dichteres Ester Naomi Perquin, wethouder Cultuur Nelleke Vedelaar en rapper Typhoon beoordeelt de gedichten van de jongeren en bepaalt wie er met de prijzen vandoor gaan. De gedichten van de jongeren worden muzikaal begeleid door pianist Polo de Haas en slagwerker Marnix Stassen. Ook zijn er optredens van breakdance groep Turn it Loose en Typhoon.

De jongeren maakten ook een beeldend werk onder de bezielende leiding van de docenten beeldende vorming. De resultaten zijn tijdens de PoëzieRevue op een scherm te zien. De makers van de beste werken ontvangen een oorkonde. Zie jongeren aan het werk

Bovenstaande activiteiten staan in het kader van Poëzie van binnen naar buiten. Meer informatie

N.B. Op maandag 3 februari om 16.00 uur in Odeon organiseert School der Poëzie voor bedrijven, scholen en culturele instellingen een Meet & Greet die nader ingaat op Poëzie van binnen naar buiten. Welkom.