Jongeren uit Oss in Theater De Lievekamp

 Op donderdag 3 april om 11.00 uur en 13.30 uur barsten in Theater De Lievekamp in Oss PoëzieRevues los met dans, muziek en gedichten van jongeren van Het Hooghuis. Deze literaire theatershows vormen het hoogtepunt van een intensief project waaraan alle tweede klassen van de vmbo-afdeling van Het Hooghuis hebben gewerkt. 330 Jongeren schreven zelf een gedicht. Een selectie van de gedichten is te horen tijdens deze revues.

PoëzieRevues
De voordrachten van de jongeren worden afgewisseld met verschillende optredens. Zo is er een zinderende flamencoshow van Arturo Ramón (gitaar), Erminia Fernández Cordoba (zang) en Mascha Meijman (dans), een optreden van dichter Ellen Deckwitz en breakdance groep Turn it Loose zet de zaal op zijn kop. De voordrachten van de jongeren worden muzikaal begeleid door pianist Polo de Haas en slagwerker Marnix Stassen. Presentatie: André Accord.

Jury en prijzen
Deskundige jury’s met onder andere Jan van Loon (wethouder Cultuur) Sandra van Bruinisse (bibliotheek Oss), Ellen Deckwitz en afgevaardigden van DichtersBent Oss beoordelen de gedichten en bepalen wie er in de prijzen vallen.

Bovenstaande activiteit is het eerste deel vanPoëzie van binnen naar buiten: een twee jaar durend programma voor vmbo scholen ter ontwikkeling van een leerlijn poëzie.