zz

Fotoverslag en winnaars VERS finales 2014!

 
Om 13.00 uur opende presentator Dieuwertje Blok de eerste VERS finale met kinderen uit groep 7 en 8 van scholen uit bijvoorbeeld Den Bosch, Ilpendam, Vlaardingen, Amsterdam, Culemborg, Leiden, Wijk bij Duurstede, Empel, Beverwijk en Teteringen. 


38 jonge 'dichters' lazen hun eigen gedicht voor


Tussen de voordrachten door was er maskertheater van Heer Otto


En bracht F. van Dixhoorn zijn poëzie ten tonele


En de winnaar van de kinderfinale VERS2014 is.... Laila Shee uit Wijk bij Duurstede! Met jurylid Milouska Meulens en de camera van het Jeugdjournaal. Uitzending gemist? Kijk het hier terug!

 
Rilana Gravenberch uit Empel ging er met de Voordrachtsprijs vandoor
.


De gerenommeerde jury van de kinderfinale. Vlnr: Bibi Dumon Tak, Milouska Meulens en F. van Dixhoorn


Winnaars van de kinderfinale VERS2014 met Milouska Meulens op het podium! Vlnr Victor Wehlburg (eervolle vermelding). Rilana Gravenberch (voordrachtsprijs) Mascha Kemerink uit Teteringen (3e prijs) en Aiysha A'cohen uit Vlaardingen (2e prijs).


Om 15.30 uur opende Kirsten van den Hul,a.k.a. the Change Agent, de VERS finale voor jongeren. Met juryleden Raymi Sambo, theatermaker en acteur, Marije Koens, directeur van Stichting Perdu en dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Micha Hamel.


Feestelijke energieke swingmuziek van Kasba tussen de voordrachten door!



Hidde Luchtenbelt van het Thomas a Kempis College uit Zwolle neemt de Voordrachtsprijs in ontvangst. "Hij kwam brutaal en los over en straalde toch rust uit. Een goed begrip van de tekst en daar gaat alles om bij de voordracht."Aldus Raymi Sambo.


Colin Hozee van het Twickel College uit Hengelo won de 1e prijs!
Juryvoorzitter Micha Hamel: `In zijn gedicht staat geen woord teveel. Uitgebalanceerd en het schets een soort wereld die alleen op papier zo kan zijn’.

 
In het VSB Jongerendebat werden acht teams van diverse scholen uit Nederland en Vlaanderen stevig aan de tand gevoeld door presentator Rick de Leeuw en debatteerden aan de hand van stellingen over poëzie. Aan het einde bleven er twee teams over en barstte er een felle strijd los tussen debaters van het Twickel College uit Hengelo aan de ene kant en van het Atheneum Gentbrugge (B) aan de andere kant.


Na een debat op het scherpst van de snede (van hoog niveau) werd Eva Ensink van het Twickel College uit Hengelo uitgeroepen tot de beste poëzie-debater van de Benelux!  Rechts dichter/slammer Ellen Deckwitz.


Lisa Hage van het Haags Montessori Lyceum kwam als beste essayist uit de bus (Lees! haar essay hier).'Het essay van Lisa heeft de jury als beste beoordeeld omdat zij het publiek wist te overtuigen van haar visie op het gedicht  ‘Stemming’ van Paul van Ostaijen en ‘Stilte’ van Bert Schierbeek''.


De vakkundig jury van het VSB Jongerendebat met Ellen Deckwitz, Evelien van der Molen, projectleider onderwijs Nederlands Debat Instituut en Jan Rock, universitair docent Moderne Nederlandse Letterkunde.

School der Poëzie feliciteert alle deelnemers en bedankt alle vrijwilligers, juryleden, artiesten, technische crew, presentatoren en de medewerkers van het MC Theater voor een prachtige dag!

VERS is een initiatief van School der Poëzie in samenwerking met Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en vindt dit jaar voor de 16e keer plaats. VERS wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds.