zz

VERS 2015 van start in Amsterdam

De Amsterdamse jongeren doen mee aan VERS 2015: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs.

In de afgelopen weken schreven de scholieren een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Inspiratiebron: het werk van de genomineerde dichters voor de VSB Poëzieprijs 2015. ‘Dichters’ in de dop brengen hun poëzie ten tonele in een wervelende literaire show.

VERS PoëzieRevue
De VERS PoëzieRevue is een literaire theatershow waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. Tussen de voordrachten door is er een optreden van dichter Sasja Janssen, zingt Joy Wielkens de sterren van de hemel met Vlado Spisiak op gitaar en tollen de dansers van break dance group Turn it Loose over het podium. De voordrachten van de jongeren worden ondersteund door live muziek van pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury en de weg naar de grote finale
De jury selecteert vier winnaars en reikt een prijs uit voor de beste voordracht. Deze jonge dichters gaan door naar de grote VERS finale voor jongeren op woensdag 27 mei 2015 in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De jury bestaat uit Sasja Janssen, Jos Catau (rector Spinoza Lyceum) en Ellen Veenemans (rector Gerrit van der Veen College). 

VERS 2015
VERS 2015 is hét poëzieproject voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Via poëzielessen, VERSE talkshows, schrijfopdrachten en debatlessen maken duizenden kinderen en jongeren uit het Nederlands taalgebied kennis met de gedichten van de vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs. VERS is een initiatief van School der Poëzie i.s.m. Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds. Meer informatie