Eerste vijf VERS finalisten bekend!

Lieke Hoeksema en Asun Gaaikema van het Spinoza Lyceum en Busi Dawkins, Jorn Sparrius en Kylan van Houten (voordrachtsprijs) van het Gerrrit van der Veen College kwamen bij de eerste VERS PoëzieRevue van dit seizoen als winnaars uit de bus. Zij gaan door naar de grote VERS finale voor jongeren op woensdag 27 mei 2015 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Hun gedichten staan hier.


Deze jonge dichttalenten gaan door naar de grote VERS finale!

 Voorafgaand aan de VERS PoëzieRevue schreven derdeklassers van het Gerrit van der Veen College en het Spinoza Lyceum uit Amsterdam hun eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2015: hét poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. De jongeren lieten zich bij het schrijven van hun poëzie ook inspireren door één van de vijf genomineerden dichters voor de belangrijkste prijs in het Nederlandse taalgebied; te weten Piet Gerbrandy, Sasja Janssen, Hester Knibbe, Alfred Schaffer en Peter Verhelst.

De voordrachten van de jongeren maakten veel indruk op de uitverkochte zaal. Tussen de gedichten door werd het publiek getrakteerd op diverse entr’actes. Joy van der Wiel zong de sterren van de hemel met Vlado Spisiak op gitaar, VSB Poëzieprijs genomineerde Sasja Janssen droeg voor uit eigen werk en breakdance group Turn it Loose zette de zaal op zijn kop.

 


jury

 

De jury bestond uit Sasja Janssen, mevrouw Sirach, afdelingsleider havo bovenbouw van het Spinzo Lyceum en mevrouw Veenemans, rector van het Gerrit van der Veen College.

Dit schooljaar zijn er VERS PoëzieRevues in Rotterdam, Barendrecht, Hengelo, Gent, Antwerpen, Sneek en Haarlem. Bij elke PoëzieRevue beoordeelt een deskundige jury alle gedichten en selecteert vijf dichttalenten die doorgaan naar de grote finale.

VERS 2015
VERS 2015 is hét poëzieproject voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Via poëzielessen, VERSE talkshows, schrijfopdrachten en debatlessen maken duizenden kinderen en jongeren uit het Nederlands taalgebied kennis met de dichtbundels van de vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs. VERS is een initiatief van School der Poëzie i.s.m. Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds.