Finale KunstGedichten in Kunsthal KAdE

Dinsdag 16 december om 16.00 uur presenteren 30 jongeren hun gedichten bij een van de werken van Tom Barman in de Eemzaal in Kunsthal KAdE (Amersfoort). De finale is gratis toegankelijk. Welkom!

VMBO/MAVO leerlingen van ’t Atrium, SG De Amersfoortse Berg, Ger. SG Guido de Brès en het Farel College hebben de afgelopen periode meegedaan aan het poëzieproject KunstGedichten / De vierkantigste Rechthoek.

Tien klassen met in totaal meer dan 200 leerlingen bezochten de tentoonstelling 'De Vierkantigste Rechthoek' Tom Barman ziet alle hoeken van een eeuw Belgische kunst in Kunsthal KAdE. Na het zien van de tentoonstelling en uitleg erover kozen de leerlingen één kunstwerk uit en schreven ter plekke een gedicht. Van elke klas zijn drie jongeren geselecteerd die hun poëzie op 16 december bij het kunstwerk dat als inspiratie voor het gedicht heeft gestaan voordragen aan het publiek. Uiteindelijk beslist een vakkundige jury wat het winnende gedicht is.

Het project KunstGedichten is ontwikkeld door Kunsthal KAdE, Scholen in de Kunst en School der Poëzie.

De tentoonstelling De Vierkantigste Rechthoek' Tom Barman ziet alle hoeken van een eeuw Belgische kunst  is nog te zien tot en met 4 januari 2015.