zz

Finaleplaatsen voor Rotterdamse dichttalenten

Lizzy Doesborg en Hugo Elderson van het Marnix Gymnasium en Anne Mees Hooimeijer en Fabe Picard van de Theaterhavo/vwo zijn de trotse winnaars van de VERS PoëzieRevue in Rotterdam.  Aan het einde van een afwisselende literaire show in Theater 222 ontvingen zij gistermiddag uit handen VSB Poëzieprijs genomineerde Alfred Schaffer de prijzen. Deze jonge ‘dichters’ gaan door naar de grote finale voor jongeren op woensdag 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam.


De winnaars van VERS in Rotterdam. Van harte gefelicteerd!

 Voorafgaand aan de VERS PoeziëRevue schreven ruim 220 jongeren van het Marnix Gymnasium en De Theaterhavo/vwo hun eigen gedicht, onder leiding van vakdocenten van School der Poëzie. Zij doen allemaal mee aan VERS 2015, het project van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Een selectie van de gedichten was te horen tijdens de revue. 

De voordrachten van de jongeren maakten veel indruk op hun klasgenoten en de leerkrachten. Het jonge publiek werd getrakteerd op diverse entr’actes zoals een uitbundig optreden van percussionisten Baykal Dogan en Kadir Sonuk, poëzie van Alfred Schaffer, een rap en een optreden van breakdancegroep Turn it Loose

 

 
De jury: vlnr: Alfred SchafferJan Baeke dichter, vertaler en programmeur bij Poetry International en Diana Chin-A-Fat, coördinator van de SKVR Schrijversschool en literatuurrecensent van het Algemeen Dagblad.

De winnende gedichten staan hier