zz

VERS finalisten uit Gent bekend!

In het VERS Debat, dat afgelopen dinsdag plaatsvond in het Poëziecentrum (Gent), legde presentator Rick de Leeuw allerlei prikkelende stellingen over poëzie aan jongeren voor.




Na een zinderend debat tussen teams van verschillende scholen uit Gent en omstreken kwamen Tobias Van Den Broeck en Jordi (beiden Atheneum Gentbrugge), Karin Broeckhoeve (Atheneum Wispelberg) en Amelie Thomas (Sint-Bavohumaniora) als beste debaters uit de bus. Jens de Wilde (Atheneum Gentbrugge) en Antje Meiresonne (Sint-Bavohumaniora) schreven het beste essay. Zij gaan allen door naar het grote VERS slotdebat op woensdag 27 mei in de Stadsschouwburg in Amsterdam.


vlnr Antje, Tobias, Amelie, Karin, Jens, Jordi

De volgende dag barstte in de Kopergietery de VERS PoëzieRevue los. Jongeren uit Gent streden met hun eigen gedicht om een plek in de grote VERS finale in Amsterdam. Tussen hun voordrachten door waren er optredens van VSB Poëzieprijswinnaar Hester Knibbe, zangeres Jessie Thijs met Sam D`hondt op gitaar en breakdance group Turn it Loose.

Lisa Steenbeke, Jaron de Smet, Moksh Takkar en Aya Koppens schreven volgens de vakkundige jury, bestaande uit onder Hester Knibbe en Carl De Strycker, directeur PoëzieCentrum Gent, de mooiste gedichten. Zij gaan door naar de grote finale op 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam! Van harte gefeliciteerd!

Alle winnende gedichten staan hier

VERS is een landelijk poëzieproject rond de VSB Poëzieprijs, dat dit jaar voor de 17e keer wordt georganiseerd. Via poëzielessen, talkshows, schrijfopdrachten, poëziewedstrijden en debatlessen maken duizenden kinderen en jongeren kennis met het werk van de vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs. Na 22 voorrondes door heel Nederland en Vlaanderen komen de finalisten met hun klasgenoten naar Amsterdam voor de grote VERS Slotmanifestatie in de Stadsschouwburg Amsterdam. In drie spetterende finaleshows spelen de kinderen en jongeren de hoofdrol en presenteren zij zichzelf voor een publiek van zo’n 500 man. Andere namen die deze dag op de planken verschijnen zijn onder meer Dieuwertje Blok en Rick de Leeuw. Hier eer informatie over VERS.