VERS 2015 in Sneek

Op dinsdag 24 maart bruist het in Theater Sneek van de poëzie. Om 11.00 uur worden jongeren door dichter/ slammer Ellen Deckwitz uitgedaagd tot een stevig debat over poëzie. Vervolgens barst om 14.00 uur de VERS PoëzieRevue los met dans, muziek en gedichten van en door jongeren van het RSG Magister Alvinus.

VERS Debat
In een levendig programma debatteren verschillende teams met jongeren van het RSG Magister Alvinus aan de hand van allerlei stellingen over poëzie en presenteren hun essays. Aan het eind van het VERS Debat kiest een gerenommeerde jury, bestaande uit Henk van der Veer, dichter, Albert Pasma van de Stichting Literaire Activiteiten Sneek en Manon Talman, coördinator Kunstbende Friesland, de beste debaters en essayisten uit. Zij gaan door naar het grote VERS slotdebat op woensdag 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam.

VERS PoëzieRevue
In een afwisselende literaire show presenteren leerlingen van het RSG Magister Alvinus hun eigen gedicht. Tussen hun voordrachten door spinnen en tollen de breakdancers van Turn it Loose over het podium, maakt tapdanser Marije Nie muziek met haar voeten en leest dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Sasja Janssen voor uit eigen werk. André Accord presenteert het programma, met live muziek door pianist Polo de Haas en drummer Marnix Stassen.

De jury, bestaande uit Sasja Janssen, Sixtus Haverkamp, rector RSG Magister Alvinus en Wiesje Eppinga, coördinator Digitale en Educatieve Bibliotheken Mar en Fean, selecteert vier winnaars die doorgaan naar de grote VERS finale voor jongeren in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Uitnodiging
Publiek is van harte welkom om de VERS PoëzieRevue en Debat bij te wonen. Gratis toegankelijk, wel even reserveren via info@schoolderpoezie.nl of 020-3307817