zz

Vier Haarlemse dichttalenten door naar finale VERS 2015

Thom Leenman, Isa Koren, Emmanuel Cañete en Josephine Hooijberg van het Coorhert Lyceum zijn de trotse winnaars van de VERS PoëzieRevue die gisteren plaatsvond in de Haarlemse Toneelschuur. Dat maakte dichter en juryvoorzitter Piet Gerbrandy bekend aan het einde van een afwisselende show. Deze jonge talenten gaan door naar de grote VERS finale voor jongeren op woensdag 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam. De winnende gedichten leest u hier

In de VERS PoëzieRevue brachten 28 jongeren hun werk op de planken. Tussen de voordrachten door werd het publiek getrakteerd op diverse entr’actes zoals een optreden van Joy Wielkens met Vlado Spisiak op gitaar, poëzie van Piet Gerbrandy, een rap en een optreden van breakdancegroep Turn it Loose. Pianist Polo de Haas en drummer Marnix Stassen gaven de gedichten klank. De VERS PoëzieRevue werd gepresenteerd door rapper en beatboxer André Accord.

De jury bestond uit Piet Gerbrandy, George Moormann, dichter en directeur/uitgever van de Zingende Zaag Producties en Carla Neijts, rector van het Coornhert Lyceum.