zz

Fotoverslag feestelijke presentatie DICHT BIJ ZWARTSLUIS


In het Agnieten College (Zwartsluis) overhandigde bibliothecaris Marjolein Lolkema op vrijdagmiddag 25 september het eerste exemplaar van bundel DICHT BIJ ZWARTSLUIS aan burgemeester Eddy Bilder. 

De bundel verhaalt over superjachten en turfschepen, het ontstaan van Zwartsluis, de dijken en sluizen, het dorpsleven, de Tweede Wereldoorlog, het verdronken dorpje Beulake en nog veel meer. In de bundel staan gedichten van bekende dichters als o.a. Jana Beranová, Ineke Riem, Diana Ozon, Marsman en Huygens. Maar ook van lokale dichters als Doortje Stam en Koos Geerds, een songtekst van Juust en een rap van Rico.


Tijdens de presentatie zei de burgemeester onder meer: 'Het is voor iedereen heel erg belangrijk een vorm van creatieve uiting te vinden. Of je dat nou doet door muziek te maken, of juist door met taal bezig te zijn zoals het maken van gedichten, als je maar op enige manier creatief bezig gaat, alleen dan zul je een vorm van ontspanning vinden, ontdekken.'


Niemand minder dan Rico, bekend van de rapformatie Opgezwolle, opende de feestelijke middag met een mini-workshop rap. De toon was gelijk gezet!


Ter ere van de presentatie droegen twaalf jongeren hun dorpsgedicht voor. 



En de veertig beste gedichten werden tentoongesteld.


Rico was enthousiast over het niveau: 'Er zaten echt verbazend goede gedichten tussen, pareltjes. Dan denk je bij jezelf, dat zijn de talentvolle dichters van de toekomst.'