VERS finalisten uit Rotterdam bekend

De jonge ‘dichters’ Nienke Medina de Deugd, Pepijn de Koning en Jan van de Meer van de Theaterhavo/vwo en Rosie Chapman en Hannah van Teeffelen van het Marnix Gymnasium zijn de winnaars van de VERS PoëzieRevue. Dat maakte juryvoorzitter en VSBPoëzieprijs genomineerde Geert van Istendael gistermiddag aan het einde van een literaire theatervoorstelling in Theater 222 in Rotterdam bekend.

Deze jonge talenten gaan door naar de grote VERS finale op 31 mei 2016 in het Compagnietheater in Amsterdam. In de VERS finale van vorig jaar ging Jasper van Gent van het Marnix Gymnasium er met de eerste prijs vandoor.

Naast Van Istendael bestond de jury uit Hester Knibbe, stadsdichter van Rotterdam en winnaar van de VSB Poëzieprijs 2015 en Wilma van Raamsdonk, projectleider educatieve projecten bij Passionate Bulkboek.

Het enthousiaste jonge publiek werd getrakteerd op diverse entr’actes zoals poëzie van Geert van Istendael, een optreden van stemkunstenaar Greetje Bijma en een optreden van breakdancegroep Turn it Loose. De presentatie was in handen van de Rotterdamse schrijvenaar en redenaar Derek Otte. Het geheel werd muzikaal omlijst door slagwerker Marnix Stassen en DJ Bauke Moerman.
 

Lees de gedichten van de finalisten hier.

Finalisten en eervolle vermeldingen op het podium.