sweelicnk

Beste voorlezer van Amsterdam zit op het Sweelinck!

Op vrijdag 10 maart gingen zeven Amsterdamse brugklasleerlingen in het OBA Theater de strijd met elkaar aan in de Amsterdamse Finale van Read2Me! 

Na een pittig overleg koos de jury uiteindelijk Abdenasser el Markhous, leerling van het Sweelinck College, als Amsterdams voorleeskampioen. Hij las een fragment voor uit het boek Buitenspel in Rio van Joep van Deudekom. De brugklasser gaat nu zijn school vertegenwoordigen in de regionale finale van deze voorleeswedstrijd.

Abdenasser kreeg een voordrachtstraining van onze artistiek leider ILonka Verdurmen: 'Ik ben ontzettend trots op Abdenasser. Zet hem op in de regionale finale!' 

In december vond in samenwerking met School voor de Poëzie voor de eerste keer op het Sweelinck de voorleeswedstrijd plaats. Die werd toen door Abdenasser gewonnen, waardoor hij in de stedelijke finale terechtkwam.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd.