winnaars dronten

Het Zuiderlicht en de Brandaris uit Dronten naar VERS finale voor kinderen!

Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen uit Dronten en omgeving brachten op donderdag 14 april in twee afwisselende VERS Talkshows hun zelfgeschreven gedichten op de planken en gingen aan tafel met Dichter der Nederlanden Joke van Leeuwen.

Onder leiding van talkshowhost André Accord stelden de kinderen allerlei vragen aan de bekende (kinderboeken)schrijver/dichter.

Tussen de interviews door brachten in elke Talkshow zo’n 30 kinderen hun gedicht voor het voetlicht. De jury, die alle voordrachten beoordeelde, had geen eenvoudige taak. ‘Bij zoveel mooie voordrachten en gedichten is het ontzettend moeilijk om vier winnaars te kiezen.’

Winnaars
In de VERS Talkshow die in de ochtend plaatsvond kwamen Kim Remijn, Naomi Verheijen, Kylian Smook en Gijs Hilgerson van basisschool de Brandaris als winnaars uit de bus. Aan het einde van de VERS Talkshow die in de middag plaatsvond maakte de jury bekend dat Marit van Berkum, Lucas Kramer, Carmen Sikkema en Pien van Keulen van basisschool het Zuiderlicht de allermooiste gedichten schreven. Al deze kinderen gaan door naar de grote VERS finale op 31 mei in het Compagnietheater in Amsterdam!

De jury bestond uit Joke van Leeuwen, Myrle Tjoeng, onafhankelijk cultureel projectleider, Ton van Amerongen, locoburgemeester en wethouder kunst & cultuur van de gemeente Dronten en Frank Voster van boekhandel Voster Dronten. Joke van Leeuwen: ‘Alle kinderen hebben zeer verrassende gedichten geschreven waar ze hun ziel in blootgeven, maar ook nog eens humor gebruikt hebben. Ook hun voordracht was zeer bijzonder.’