zz

Jong talent uit Barendrecht door naar VERS finale in Amsterdam

 De jonge dichttalenten Brent van der Hilst, Dylan Sijpenhof, Geert Timmerman en Daan Schepers van het Dalton Lyceum uit Barendrecht zijn de trotse winnaars van de VERS PoëzieRevue die afgelopen woensdag in Theater 't Kruispunt plaatsvond. Stefan Wijnbelt ging er met de voordrachtprijs vandoor.  Deze jonge ‘dichters’ gaan door naar de grote VERS finale voor jongeren op woensdag 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De voordrachten van de jongeren maakten veel indruk op hun klasgenoten en de leerkrachten. Tijdens de literaire show werd het jonge publiek getrakteerd op diverse entr’actes zoals een optreden van stemkunstenaar Greetje Bijma, poëzie van Hester Knibbe, een rap en een optreden van breakdancegroep Turn it Loose. Pianist Polo de Haas en drummer Roël Calister gaven de gedichten klank. De VERS PoëzieRevue werd gepresenteerd door rapper en beatboxer André Accord.

De jury bestond naast Hester Knibbe uit Peter Timmers, unitdirecteur Dalton Lyceum Barendrecht en Dominique Janssen, Bibliotheekconsulent Voortgezet Onderwijs.

De gedichten van de winnaars staan hier.