voorlezend meisje
Het mooiste gedicht

Jongeren van het Calandlyceum in PoëzieRevues Classic

Op maandag  30 oktober spelen Amsterdamse jongeren van het Calandlyceum met hun eigen gedichten de hoofdrol in twee PoëzieRevues. Om 11.00 uur barst in Theater de Meervaart de eerste afwisselende show met dans, muziek en gedichten los. De tweede Revue begint om 14.00 uur.

 Tweedeklassers kregen de afgelopen weken poëzieles van docenten van School der Poëzie en schreven een eigen gedicht. In twee spetterende PoëzieRevues brengen zij hun mooiste en meest bijzondere gedichten op de planken. Rapper en beatboxer André Accord presenteert beide theatervoorstellingen, met live muziek door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Marnix Stassen. Deskundige jury's beoordelen de gedichten en bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan.

Tussen de voordrachten van de jongeren door verzorgt illusionist Celsius een act vol met magie en mystiek. Celsius (alter ego van A.J. Scheer) kwam op jonge leeftijd bij het Amsterdamse kindercircus Elleboog terecht en voelde zich daar direct thuis. Nu duikt hij onder meer op bij Oerol, de Parade, Boekenbal, DWDD en Casablanca Variété.

Naast Celsius geeft ook de Amsterdamse worstelaar en dichter Mathijs Gomperts acte de présence. Zijn bundel Zes werd vorig jaar genomineerd voor de C. Buddingh’-Prijs 2016; de prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut.  Yerrie Rellum, beter bekend onder zijn artiestennaam Caprice, treedt ook op in de Revue. Hij kan zeer laag zingen, maar kan ook de hoge noten halen. De dansers van ISH maken het spektakel compleet: een spectaculaire entr’acte met onnavolgbare moves en een BMX'er.

De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom! Maar let op: reserveren is noodzakelijk! E: info@schoolderpoezie.nl T: 020- 330 78 17