zz

Muzikale ontdekkingsreis in de Surinaamse poëzie

Inspiratiebron: het werk van de drie grote Surinaamse dichters. 40 jongeren werden uitgekozen om hun gedicht voor te dragen op de planken van Theater van 't Woord en streden om de prijsbekers.

Prijswinnaars
Aan het einde van een muzikale ontdekkingsreis in de Surinaamse poëzie maakte de jury, in aanwezigheid van de weduwe van Dobru, de 6 winnaars bekend. Koraj, Damaris en Kiet Heinze (OSB), Chika Nwokeocha en Wesly Mennens (Mediacollege) en Liv Thompson (Spinoza Lyceum) gingen er met de prijzen vandoor. De winnende gedichten staan hier.

De jury eindigde met een citaat van Michael Franti: “You can bomb the world to pieces, but you can't bomb it into peace.” Dit in verband met al het geweld de laatste tijd.


Prijswinnaars op het podium! Vlnr: Koray, Damaris, Chika, Kiet, Liv, Wesley. Op de achtergrond juryleden Simion Blom en Guilly Koster

Jury
De jury bestond uit Ivette Forster, organisator van het Kwaku Summer Festival, Guilly Koster, programmamaker en producent en Simion Blom, woordvoerder Jeugd en Onderwijs van GroenLinks in Amsterdam.


Jury

Gedichten op muziek
Tussen de voordrachten van de jongeren door waren er optredens van Dave Mac Donald en Robin van Geerke met een achttal muzikanten en twee jonge gastrappers die voor een dynamische sfeer zorgde. Van Geerke en Mac Donald zette het werk van de grote Surinaamse dichters op muziek. Nederlands en Sranan Tongo (= Surinaams) wisselden elkaar af in verschillende muziekstijlen. Jazz, soul en blues gaan hand in hand met klanken van Spoken Word en R&B.

De Stilte van het ongesproken woord werd uitgevoerd door
Dave MacDonald (vocals & gitaar), Robin van Geerke (piano), Robert Harman Sordam (vocals), Raj Mohan (vocals & spoken word), Suresh Sardjoe (tabla), Lucas Shepherd (vocals), Sanne Landvreugd (sax) Roy Bhagwandin (drums), Pat Winterdal (bas), Brenda Frans (vocals) Gilly (rap) en Flame (rap).

Het project “Silence of the unspoken Word” is een initiatief van componist Dave MacDonald in nauwe samenwerking met de IKO Foundation.


Meer foto`s staan op onze Facebookpagina