Nachoem
VERS

Nachoem M. Wijnberg bij VERS Revue in Amsterdam

Na VERS voorrondes in Sneek, Barendrecht en Rotterdam is er op vrijdag 17 februari een VERS Revue in het OBA Theater. Jongeren van het Spinoza Lyceum brengen hun poëzie voor het voetlicht. De theatershow begint om 14.00 uur.

Eregast is dichter en schrijver Nachoem M. Wijnberg. Zijn werk bekroond met ongeveer elke poëzieprijs die Nederland rijk is. Zo kreeg hij in 2004 de Jan Campertprijs voor Eerst dit dan dat. In 2008 kreeg hij de Ida Gerhardt Poëzieprijs voor Liedjes. Voor Het leven van kreeg hij in 2009 de VSB Poëzieprijs toebedeeld. Van groot belang werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2017.

Ook is er een optreden van zangeres Joy Wielkens met Vlado Spisiak op gitaar en is er live muziek van geluidskunstenaar Bauke Moerman en slagwerker Marnix Stassen. De dansers van ISH maken het spektakel compleet: een spectaculaire entr’acte met onnavolgbare moves en een BMX'er. De presentatie is in handen van 'slamqueen' Ellen Deckwitz en 'podiumdichter' Tsead Bruinja.

De absolute hoofdrol is weggelegd voor de jongeren van het Spinoza Lyceum. Zij brengen hun eigen werk op de planken. Onder leiding van onze docenten gingen zij in de afgelopen weken aan de slag met het lezen, bespreken en schrijven van poëzie. Inspiratiebron: de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs 2017. 

Een deskundige jury selecteert aan het einde van de show aantal winnaars. Zij gaan op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei naar DE Studio in Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium. De jury bestaat uit Nachoem Wijnberg, Mick Witteveen, producent, Jan Paul Beekman, rector van het Spinoza Lyceum en Fatima el Amraoui, VERS finalist in 2016.

Foto: © Tineke de Lange