foto
VERRASSENDE TALENTEN, EMOTIES EN BESPIEGELINGEN

PoëzieRevues in Amsterdam

Vijf Amsterdamse middelbare scholen, 37 klassen, 1100 jongeren en evenveel gedichten. Verrassende talenten, emoties en bespiegelingen. Raps, beats, dans, VJ`s en meer. Van 15 tot en met 17 februari vormt het OBA Theater het decor voor drie afwisselende PoëzieRevues, een spannende VERS Revue en een PoëzieRevue special rond herdenking van de Februaristaking.

Van alle 1100 gedichten is een voorselectie gemaakt. In vijf shows afwisselende literaire shows brengen meer dan 150 jongeren hun werk op de planken. Op woensdag 15 februari en donderdag 16 februari zijn er PoëzieRevues met jongeren van het Marcanti College, Viertaal College en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Kijk voor de aanvangstijden in onze agenda.

Tussen de gedichten door zorgt illusionist Celsius voor magie en mystiek, brengt dichter Mustafa Stitou zijn poëzie ten gehore en is er live muziek van geluidskunstenaar Bauke Moerman en slagwerker Marnix Stassen. De dansers van ISH maken het spektakel compleet: een spectaculaire entr’acte met onnavolgbare moves en een BMX`er. Ook zijn er speciaal gemaakte beelden van VJ Glitterende Eenhoorn. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord. Deskundige jury`s bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan.

Op vrijdag 17 februari start om 11.00 uur een PoëzieRevue Special over de Februaristaking (lees hier meer). Om 14.00 uur barst de VERS Revue los.