winnaar poezierevue
Gevoelige en krachtige gedichten

Poëzietalent op het Mundus College

Op maandag 11 december zorgden 35 dappere 'dichters' van het Mundus College voor een stortvloed aan geweldige poëzie in de Theater de Meervaart. Er waren bijzondere onderwerpen als leven met slangen, oorlog, de dood, het ziekenhuis en mensenhandel.

De jury vond dat er gevoelige onderwerpen naar voren kwamen in de poëzie van de jongeren en vond het knap hoe gevoelens uitgedrukt zijn in de gedichten en voordrachten.  De prijzen gingen naar Laila (1e), Ibtissame (2e) en Abdulrahman (3e). Van harte gefeliciteerd!

De jury bestond uit dichter (en voormalig stadsdichter van Amsterdam) Mustafa Stitou, Onno-Sven Tromp, Stadsdeeldichter van Nieuw-West, Jeroen Mirck, bestuurscommissielid van D66 in Nieuw-West en Marja Brokx, docent Mundus College.

In de Revue las Mustafa Stitou zijn poëzie voor. Dans was er dit keer van Turn it Loose Crew. Ilusionist Celsius maakte diepe indruk met zijn adembenemende magie en voice-talent Yerry RellumYerry Rellum liet zijn gigantische stem horen met Vlado Spisiak op gitaar.

Benieuwd naar de gedichten? Lees ze hier. Bekijk en like de foto's op Facebook.