winnaars revue rotterdam
VERS

Rotterdamse jongeren naar poëzie meet-up in Antwerpen!

Op dinsdag 31 januari brachten jongeren van het Emmauscollege, het Erasmiaans Gymnasium en het Marnix Gymnasium in twee afwisselende VERS Revues hun gedicht voor het voetlicht. Een deskundige jury, bestaande uit onder meer dichter en VSB Poëzieprijswinnaar (2000) K. Michel, Peter Swanborn, journalist en dichter, Myrthe Leffring, bureauredacteur van poëzietijdschrift Awater en VERS winnaars uit 2016 beoordeelde alle voordrachten.

Onder een daverend applaus maakte zij aan het einde van beide shows de winnaars bekend: Pallawie Bansidhar, Isabel van Veen,  Sophie Plat  (Emmauscollege), Aoife Tilleman, William, Nina, Meike ten Hoorn, Chris Preeda (Erasmiaans Gymnsium), Marc Neeleman en Martijn van der Haven (Marnix Gymnasium). Dit tiental gaat op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei naar DE Studio in Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium! 

De jury was aangenaam verrast over het niveau van de gedichten. Ze roemde de jongeren om de mooie  samenstelling van de eigen woorden die ze verwerkt hadden in hun gedichten en de prachtige openheid waarmee de gedichten werden voorgedragen. Lees hun gedichten hier!

Voorafgaand aan de VERS Revue schreven ruim 400 jongeren van de eerder genoemde scholen een eigen gedicht. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop bracht in een wervelende literaire theatershow hun eigen werk op de planken.

Hun voordrachten werden afgewisseld met urban dance door Turn it Loose, een optreden van dichter en VSB Poëzieprijswinnaar K.Michel, live muziek door geluidskunstenaar Bauke Moerman en slagwerker Marnix Stassen en een intense uitvoering van zangeres Joy Wielkens & gitarist Vlado Spisiak van gedicht nr. 18 van Ilja Leonard Pfeiffer. Ook waren er speciaal gemaakte beelden van VJ Glitterende Eenhoorn. De presentatie was in handen van woordkunstenaar Elten Kiene.

Voor jongeren uit Rotterdam die smaak te pakken hebben: Kunstbende Zuid-Holland zoekt jong creatief talent!

Meer foto's op Facebook & Instagram

De VERS voorrondes in Theater 222 werden financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam.