vers poster

VERS in Antwerpen

Op maandag 13 en dinsdag 14 maart zindert het van de poëzie in de Studio.  Op 13 maart om 13.30 uur debatteren jongeren van het Pestalozzi Lyceum en Kunsthumaniora aan de hand van allerlei stellingen over poëzie en presenteren hun essays. Op dinsdag 14 maart brengen jongeren van het Lyceum Deurne, Xaveriuscollege, Sint Norbertusinstituut en het Stedelijk Lyceum Pestalozzi in twee swingende Revues hun poëzie op de planken.  Aanvang 11.00 en 14.00 uur.

VERS Debat & Essay
Antwerpse jongeren uit de bovenbouw debatteren aan de hand van verschillende pittige stellingen over poëzie en presenteren korte essays. Tussen de debatten door is er een optreden van dichter en performer Andy Fierens. Schrijver, dichter en performer Christophe Vekeman presenteert het VERS Debat. Een vakkundige jury selecteert een aantal jongeren die doorgaan naar het VERS Slotdebat in het Compagnietheater op dinsdag 30 mei in Amsterdam.

VERS Revues
In twee afwisselende shows brengen Antwerpse jongeren hun poëzie op de planken. Hun voordrachten worden afgewisseld met optredens van de dansers van Let`s Go Urban, dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Delphine Lecompte, zangeres Nele Van den Broeck, beter bekend onder haar muzikale alter-ego Nele Needs A Holiday. Slagwerker Marnix Stassen en geluidskunstenaar Bauke Moerman omlijsten de gedichten muzikaal.  De presentatie is in handen van Christophe Vekeman. Een jury selecteert een aantal jongeren die doorgaan naar de uitgebreide poëzie meet-up op 12 en 13 mei in Antwerpen.

Iedereen is van harte welkom om de VERS Debat en/of de Revue(s) in DE Studio (Maarschalk Gerardstraat 4, Antwerpen) bij te wonen. Gratis entree. Wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl of +31 (0)-3307817