nachtschade
Kijk nou!

Video: Nachtschade op Read My World festival

In de Read My World Revue op vrijdag 7 oktober bracht de band Nachtschade een stuk uit het boek 'Unscathed' van Victoria Amelina ten gehore. Terugkijken.

In twee flitsende voorstellingen droegen jongeren van het Spinoza Lyceum,Montessori Lyceum Amsterdam, Het Hervormd Lyceum West en De Vinse School prachtige gedichten voor. De jury noemde de gedichten van de zes winnaars 'grappig’’ en 'ontroerend', maar ook 'volwassen' en 'prachtig in rijm'. De winnende gedichten zijn vertaald in het Russisch, Pools en Oekraïens!

Op zaterdag gingen jongeren (Sannemaj Betten, Celine Huisman, Rabab Ahdach en Nicole Kaandorp) in de talkshow What comes from afar aan tafel met Ziemowit Szczerek (Polen) en Victoria Amelina (Oekraïne). Amelina ging onder meer in op vragen waarom ze haar haar succesvolle carrière als IT’-er achter zich liet en het technische werk verruilde voor het schrijven. Globetrotter Ziemowit vertelde onder andere over de inspiratiebronnen voor zijn boeken en had tal van vragen voor de jongeren in petto. Het leverde bijzondere en boeiende gesprekken op! De presentatie was in handen van dichter Tsead Bruinja.