zz

VSB Poëzieprijswinnaar beoordeelt Amsterdamse jongeren

Ester Naomi Perquin beoordeelt op vrijdag 15 november wie de Amsterdamse PoëzieRevue wint. Jongeren van het Spinoza Lyceum dragen dan in een afwisselde show in Theater van ‘t Woord hun eigen gedichten voor. Perquin krijgt in de jury versterking van Ben Hurkmans, voorzitter van de commissie Nieuwe Makers bij Fonds Podiumkunsten en Jos Catau, rector van het Spinoza Lyceum. Aanvang: 11.00 uur.
 

Om 14.00 uur presenteren jongeren van het Fons Vitae Lyceym hun eigen gedichten in de PoëzieRevue. In de jury zit dan onder meer dichter Ted van Lieshout.

Ester Naomi Perquin
Perquin groeide op in Zierikzee en is sinds ruim 10 jaar woonachtig te Rotterdam. Ze werkte enkele jaren als bewaarder in de gevangenis om haar studie aan de Schrijversvakschool in Amsterdam te kunnen betalen. Ze debuteerde in 2007 met de bundel Servetten halfstok. Haar tweede bundel Namens de ander, verschenen in 2009, werd overladen met prijzen. Ze ontving daarvoor onder meer de Anna Blamanprijs, de J.C. Bloemprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Haar derde bundel Celinspecties werd in januari 2013 bekroond met de VSB Poëzieprijs.