theater sneek

Winnaars VERS Revue Sneek

Merel Mathijssen, Froukje Mensonides, Esther Baarda, Grietzen Gaastra en Emme Veuger wonnen afgelopen woensdag de VERS Revue in Sneek. Dit vijftal gaat op vrijdag 12 mei naar Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium.

Voorafgaand aan de Revue schreven ruim 200 jongeren van Magister Alvinus uit Sneek en het Marne College uit Bolsward een eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2017: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop bracht in een wervelende literaire theatershow hun eigen werk op de planken.

De gedichten van de jongeren werden afgewisseld met urban dance van Turn it Loose, een voordracht van dichter K. Michel (winnaar VSB Poëzieprijs 2000) en een uitvoering van Joy & Vlado van gedicht nr. 18 van Ilja Leonard Pfeiffer. Muzikale omlijsting was er van geluidskunstenaar Bauke Moerman en slagwerker Marnix Stassen, daarnaast waren er speciaal gemaakte beelden van VJ Glitterende Eenhoorn. Tevens was er een bijzonder optreden van musicalopleiding Muzt. De presentatie was in handen van dichter Tsead Bruinja en Alma Mathijsen.

De jury bestond uit K. Michel (winnaar VSB Poëzieprijs 2000), Arjan Hut (dichter uit Leeuwarden) en Sijmen McDonald, die vorig jaar tijdens de VERS finale in Amsterdam er met de slamprijs vandoor ging.

De winnaars van de revue in Sneek treden ook met hun eigen gedicht op tijdens het voorprogramma van de uitreiking van de VSB Poëzieprijs op donderdag 26 januari in Groningen.

Benieuwd naar de gedichten van de winnaars? Lees ze hier!