foto VERS Kinderfinale 2017
Welkom bij VERS 2017-2018

VERS 2017-2018

Welkom bij VERS 2017- 2018! Het programma van School der Poëzie rond de VSB Poëzieprijs waarin duizenden kinderen en jongeren uit heel Nederland en België in VERSE programma's kennismaken met actuele Nederlandstalige poëzie.

Wat is de VSB Poëzieprijs?
De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar. De laatste editie van deze prijs wordt op 25 januari 2018 uitgereikt. De winnaar wordt beloond met een bedrag van 25.000 euro.

VERS Lessen in de klas/op de scholen
Alle programma's starten op school in de klas. Onder leiding van een vakdocent van School der Poëzie gaan kinderen en jongeren gedichten lezen en zelf schrijven. De inspiratiebron is het werk van de genomineerde dichters voor de VSB Poëzieprijs. Na lezen, lessen en schrijven zijn er theaterprogramma's door heel Nederland en Vlaanderen met genomineerde dichters, interviews, bijzondere optredens en de performances van de schrijvers in de dop: kinderen, jongeren en jongvolwassenen. 

Hokken der Woorden
Dat is de naam van de werkbundel die onze docenten gebruiken bij de lessen in de klas. In de bundel staat een selectie van poëzie uit de genomineerde bundels. De selectie wordt gemaakt met het oog op een brede toegankelijkheid en bruikbaarheid van de poëzie in de verschillende programma's van VERS. In de bundel staan tevens korte biografieën van de dichters en delen uit het juryrapport.

Nominaties 2018

Joost Baars, Binnenplaats
Uitgeverij Van Oorschot, 2017
Charlotte Van den Broeck, Nachtroer
Uitgeverij De Arbeiderspers, 2017
Marije Langelaar, voor de bundel Vonkt
Uitgeverij De Arbeiderspers, 2017
Tonnus Oosterhoff,  Ja Nee
Uitgeverij De Bezige Bij, 2017
Mieke van Zonneveld,  Leger
Uitgeverij De Bezige Bij, 2017

In 2017 zijn er prachtige mini- reportages gemaakt van de poëzie MeetUp in Antwerpen, de VERS Finale voor kinderen en het VSB Jongerendebat & Essay. Kijken!

VERS