vers talkshow ted van lieshout
Podiumprogramma voor groepen 7 en 8 po

VERS Talkshow

In dit programma worden kinderen aan de tand gevoeld over hun eigen geschreven gedicht en laten zij hun gedicht horen. Op hun beurt ondervragen zij de 'echte' dichter die aanwezig is. Naast de kinderen van de deelnemende scholen zijn ouders/verzorgers en buurtbewoners van harte welkom. De zaal zit altijd stampvol en de uitstraling van het programma is enthousiast en bij vlagen zeer ontroerend.

Zo'n 30 – 40  kinderen doen ´actief´´ mee aan het programma en komen iets eerder naar het theater om het voordragen van hun gedicht te oefenen en hun gesprek met de dichter voor te bereiden. 
Tien kinderen interviewen de dichter met een selectie vragen die door alle deelnemende kinderen zijn gemaakt. Het team van de show (presentator, dichter, technici, musici, acts) werkt actief mee om de rol van de kinderen zo goed mogelijk naar voren te laten komen en het professionele deel van kwalitatief hoog niveau te laten zijn. In de show lezen kinderen hun eigen gedichten voor en voeren een vraaggesprek met de dichter. De dichter laat, naast eigen werk, ook gedichten horen die hem of haar hebben geïnspireerd en vertelt over het schrijven van poëzie, inspiratiebronnen, werkplek en meer.

De winnaars worden op school in het zonnetje gezet door niemand minder dan Dieuwertje Blok.

vsb fonds