spoken word

Spoken Word Revue

De Spoken Word Revue is een programma waar leerlingen van de bovenbouw voorgezet onderwijs kennismaken met een poëtisch genre: Spoken Word! 

Naast de ontwikkeling van taalgevoel en kennis van poëzie en Spoken Word, staat ook de geschiedenis van hiphop en de kennis van actuele podiumpoëzie centraal. Daarbij wordt samengewerkt met verschillende theaters en bibliotheken en natuurlijk een breed scala aan Spoken Word-artiesten.

Voorafgaand aan de Spoken Word Revue schrijven de scholieren tijdens workshops zelf teksten. Dat doen zij op basis van de thema’s en werkvormen uit het Spoken Word-format: ritme, herhaling, beelden en maatschappelijke engagement spelen daarin een rol. Elke Spoken Word Revue wordt op maat ingevuld, binnen de structuur van jongeren die hun zelfgeschreven werk brengen op het podium, ondersteund door professionals die hiermee tegelijk voorbeeld en inspiratiebron zijn. Aan de hand van de wensen van de school, de groep en de zaal selecteren we muziek, acts, professionele én kwalitatief hoogstaande Spoken Word-artiesten.

peterich justine borkes nlf