annelies verhelst

Zus en zo viert Internationale Vrouwendag met een festival vol inspirerende vrouwen

Zus en Zo viert Internationale Vrouwendag op vrijdag 13 maart in het Bijlmer Parktheater met een festival vol inspirerende vrouwen, literatuur, verhalen, poëzie en muziek.

Het festival presenteert een wervelend podiumprogramma met voordrachten en performances van schrijvers, muzikanten, dichters en woordkunstenaars en brengt een ode aan allen die zich als vrouw identificeren. Met Astrid H. Roemer, Babs Gons, Cheyenne Toney, Christine Otten, Gloria Wekker, Pelumi Adejumo en vele anderen. De presentatie is in handen van Yahmani Blackman.

Zus en Zo start om 12:30 met een lunchlezing over vrouwen in de politiek verzorgd door Stem op een Vrouw, gevolgd door workshops gegeven door o.a. Gloria Wekker, een hapje eten bij foodstands en een voorprogramma met Art Harder en 22 X Loud in de foyer. Het avondprogramma begint om 19:30 uur.

Zus en Zo is een nieuw literair festival dat een podium biedt aan het thema ‘Zusterschap’. Hiermee wil het festival de nadruk leggen op het belang van solidariteit in de strijd voor gelijkwaardigheid en emancipatie, geïnspireerd door de quote “I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are very different from my own” van Audre Lorde.

Zus en Zo is een initiatief van dichter en spoken word-artiest Rachel Rumai Diaz en School der Poëzie.

12:30 – 14:00 lunchlezing Stem op een Vrouw – toegang: €7,50

15:00 – 16:30 twee parallelle workshops, door o.a. Gloria Wekker – toegang €15

19:30 – 22:00 theater programma – toegang €10
 

Kaartverkoop gaat binnenkort van start. 

Like de Facebook pagina om op de hoogte te blijven van onze sprekers, artiesten en het programma!