Op donderdag 14 oktober vulde Schouwburg Lochem zich met enthousiaste vierdeklassers die hun...
Monsters spreken tot de verbeelding. Een monster is een wezen dat angst kan aanjagen maar een monster kan ook goedaardig zijn. Een wezen dat anders is, er anders uit ziet.
Op het Read My World festival vonden twee PoëzieRevues plaats. 's Ochtends brachten de vierde klassers van het Ir. Lely lyceum hun gedichten ten gehore, 's middags was het podium voor de leerlingen van het Hervormd Lyceum West.
Het Amsterdamse Internationale Literatuurfestival Read My World heeft dit jaar als thema 'With Care'. Care voor jezelf, voor anderen en care voor de wereld.
Wij zijn heel blij met hoe we dit schooljaar hebben kunnen afsluiten. Op de valreep was het toch nog...
Yes! We zijn weer van start gegaan met live PoëzieRevues. Op de valreep van dit schooljaar hadden we...
Candlelight Radio van Jan van Veen besteedt met het speciale programma Candlelight KIDS aandacht aan poëzie voor én door jongeren tussen de 10 en 15 jaar.
School der Poëzie-docent Jacques Brooijmans geeft poëzie-essaylessen aan bovenbouw leerlingen VWO in...
School der Poëzie heeft in opdracht van Prijs de Poëzie een werkbundel ontwikkeld rondom de...
School der Poëzie-docenten Dasja Koot en Caroline Kramer gaven poëzielessen op de Openbare...
Gedichten geschreven door Amsterdamse kinderen van De Springstok in De Pijp, geïnspireerd door oorlog en vrede in verband met de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding.
In deze bundels staan een selectie gedichten en verhalen geschreven door leerlingen uit de eerste klassen van het Marcanti College tijdens de lessen Future Me Schrijven.