xx

13 t/m 15 september: Internationaal Literatuurfestival Read My World

Het Read My World festival pakt op 13, 14 en 15 september groots uit met voordrachten, presentaties en discussies, maar ook met muziek, lekker eten, stand-up comedy, kampvuren, een dichtersmarathon, film en theater. De line up bestaat uit meer dan tachtig(!) schrijvers, dichters, bloggers, cabaretiers, acteurs en muzikanten uit onder andere Nederland, België, Egypte en Palestina die hun werk in de Tolhuistuin in Amsterdam delen.

Een greep: op vrijdagavond opent het festival met de wervelende Read My World Revue waarin de rijke samenstelling van het festival aan bod komt (met o.a. Christine Otten, Nathalie Baartman en Tarik Hamdan).

Op zaterdagmiddag presenteert De Speld een programma over satire (waar o.a. de verfilming van ‘Jonge Sla’ (Rutger Kopland) aan bod komt); 's avonds bespreekt Hassnae Bouazza in het programma ‘Arabieren kijken met Arabieren’ met Petra Stienen en Read My World curator Asmaa Azaizeh aan de hand van tv-fragmenten de rol van de media in de beeldvorming van Arabieren. Zaterdagnacht kun je meefeesten rond het kampvuur waar muzikanten, dichters en verhalenvertellers het publiek mee terug nemen naar de orale bronnen van de literatuur.
Zondag staat in het teken van een het belangrijke onderzoeksprogramma ‘Documented Reality’: de scheidslijn tussen literatuur en (onderzoeks)journalistiek, vanuit het oogpunt van schrijvers, journalisten en academici uit binnen –en buitenland (met o.a Chris Keulemans en Abeer Soliman). Later die middag, in the road to Damscus, dragen Willem Jan Otten en Ghayath Almhadoun (Palestina/Syrië) gedichten voor.

Voor het volledige programma: www.readmyworld.org.

Read My World is het internationale literatuurfestival van Amsterdam en een initiatief van de SLAA, Perdu en de School der Poëzie. Check voor informatie over kaartverkoop, prijzen en tijden www.readmyworld.org, of volg Read My World op Facebook (http://www.facebook.com/ReadMyWorld) en Twitter (@rmwadam).

Read My World wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam, AM Qattan Foundation, Het Nederlands Letterenfonds en Het Prins Claus Fonds.