luchtblauw
Gedichten tijdens de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag

4 & 5 mei 2024

In samenwerking met Comité 4 & 5 mei dragen leerlingen zelfgeschreven gedichten voor tijdens de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag. Zij schreven deze gedichten tijdens de poëzielessen van School der Poëzie, op de Sri Lakshmi-school en de Springstok uit Amsterdam en OBS Cornelis Jetses en de Jan Woudsmaschool uit Driemond. De gedichten zijn geschreven rond de thema's oorlog, herdenken en vrijheid.

De voordrachten op 4 mei vinden plaats tijdens de herdenking in Holendrecht bij het Monument bij Wooncentrum De Drecht, vanaf 19:30 uur. Met leerlingen van de Sri Lakshmi-school, OBS Cornelis Jetses, Jan Woudsmaschool Voor meer informatie, zie de website van Comité 4 en 5 mei.

Ook op 5 mei lezen leerlingen gedichten voor. Dit zijn leerlingen van de Sri Lakshmi-school, zij dragen voor tijdens het programma in de OBA Bijlmerplein, vanaf 14:00 uur. 

De gedichten van de leerlingen van basisschool De Springstok worden tentoongesteld op de school en in OBA CC Amstel. Eén van deze gedichten is het gedicht van Vanessa dat hierboven te lezen is.

Dit project is een samenwerking met Combiwel Junior, Comité 4 en 5 mei Zuid Oost en Comité 4 en 5 mei De Pijp.

_______

Bloemen bij Het monument bij De Drenth

Bloemen bij het monument in Holendrecht. 

combiwel
4 5 mei