Iduna Paalman
"De wolken kijken me aan, ze lijken me te minachten"

PoëzieRevues in Theater Ins Blau

Op 26 maart 2024 stonden de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Athena en Socrates op het podium van Theater Ins Blau in Leiden! Zij schreven zelf gedichten en lieten deze horen aan hun klasgenoten en docenten. Inspirerende en knappe gedichten passeerden de revue. 

De dag was verdeeld in twee PoëzieRevues, één met de leerlingen van Athena en één met Socrates. Beide PoëzieRevues werden gepresenteerd door André Accord. Tussen de gedichten door traden de dansers van Turn it Loose op en hypnotiseerde Danibal de leerlingen met zijn muzikale optreden op de mondharp.

PoëzieRevue ochtend (Athena)
's Ochtends was dichter Iduna Paalman aanwezig bij de PoëzieRevue. Zij trad op met haar eigen gedichten en beoordeelde de gedichten van de jongeren. Naast haar zaten sectiehoofd Anne Leussink en cultuurcoach Eveline Lameer in de jury.

Zij kozen de winnaars:

  • Alejandra won de eerste prijs met Tour door boyaca. Het gedicht sprong eruit, vooral door alle kleuren die benoemd worden.
  • De tweede prijs was voor Eva met Mijn droombaan. Een stoer gedicht over een wens voor de wetenschap. 
  • Wessel won de derde prijs met Het verre verleden. Een fantasievol gedicht over de wereld lang geleden.

Felix won de Voordrachtsprijs met Al die plekjes!

Tot slot waren er eervolle vermeldingen te verdelen. Deze gingen naar Steven met Schaken, Gwen met Noot en Amadine met Chocola. Gefeliciteerd allemaal!

 

PoëzieRevue middag (Socrates)
's Middags trad dichter Jasper Albinus op tijdens de PoëzieRevue. Ook hij zat in de jury, met aanstormend docent Nederlands Annabel Leideman en sectiehoofd Judith Nolens.

De winnaars waren:

  • Daniël met In schaamte verzwolgen won de eerste prijs. Een gedicht met lef over schaamte, met mooie intense beelden. 
  • Marijn kreeg de tweede prijs met Ook mensen, een gedicht over oorlog met een sterke titel en eindzin. Knap!
  • Jesse kreeg de derde prijs met Beveiligingscamera's, een interessante onderwerp keuze!

    Veere won de Voordrachtsprijs! Met haar gedicht Luide kamer
  • Daarnaast waren er drie eervolle vermeldingen te verdelen. Deze waren voor Elisa met De ziel van de zee, Ole met Elke ochtend en Floris met De droom. Gefeliciteerd allemaal!