lm
Lezen en schrijven met School der Poëzie 

Poëzieproject op maat

Wij organiseren sinds 1994 poëzieprojecten, standaard en op aanvraag. Voor iedereen, op alle niveaus. Tijdens onze compacte lesprogramma's werk je met poëzie van binnen- en buitenlandse dichters, en van andere jongeren. Je wordt begeleid door gespecialiseerde, enthousiaste docenten.  

Methode 
Onze methode is in de praktijk ontwikkeld, en even simpel als doeltreffend: aan de hand van gerichte opdrachten je geest lenig maken, je gedachten verwoorden. In een gedicht. Hoe maak je met zo weinig mogelijk woorden duidelijk wat je bedoelt? En wat bedoel je eigenlijk? Goed kijken, nauwkeurig beschrijven, en letten op details helpt daarbij. Poëzie prikkelt je verbeelding, streelt je gevoel voor schoonheid, en vergroot je vermogen om te zeggen wat je wilt zeggen. En als je zelf schrijft kijk je met andere ogen naar de wereld. 

 Extra's 
School der Poëzie doet nog veel meer. We bieden ook lessen voor het basisonderwijs. En regelmatig organiseren we workshops voor docenten, om hen vertrouwd te maken met onze opdrachten en lesmethodes. En er zijn allerlei combinaties mogelijk met andere vakken (zoals muziek, beeldende kunst, dans en audiovisuele werkvormen) en organisaties in bijzondere projecten , zoals het Rembrandtproject en het John Adamsproject. Ook nodigen we dichters uit op school, om te vertellen over hun leven, hun werkwijze en hun motivatie - persoonlijke ontmoetingen die enorm stimuleren en enthousiasmeren!