xx

Amsterdamse jongeren dingen mee naar Internationale Poëzieprijs

 

Voorrondes & Internationale Finale

In het voorjaar van 2012 geven docenten van School der Poëzie les in bovengenoemde steden aan de hand van een speciaal ontwikkelde werkbundel. Hierin staan in drie talen actuele gedichten uit België, Duitsland, Engeland en Nederland. Het thema is De stad. Jongeren lezen en analyseren de gedichten en worden zelf aan het schrijven gezet. De mooiste gedichten worden voorgedragen in een van de voorrondes. In elke stad vinden twee voorrondes plaats: de zogenaamde Y′POETRY Revues.

 

Jury en prijzen

De jury bij de eerste Y`POETRY Revue bestaat uit directeur van de Island Bookstore Jaap van Straalen, dichter en schrijver Christine Otten, journalist voor o.a. Het Parool Emma Boelhouwer en Bab Gons, artistiek leider van de Poetry Circle. De jonge ‘dichters’ die hun werk op de planken brengen tijdens de middag Y’POETRY Revue worden beoordeeld door Rainer Manke van het Amsterdamse Goethe-Institut, Christine Otten, Sylvia Dornseiffer van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Kirsten van den Hul alias The Change Agent.
 


UitnodigingU bent van harte uitgenodigd om de Y’POETRY Revues bij te wonen. Datum                     Woensdag 22 februari 2012 Aanvang                 11.00 en 14.00 uur.
Locatie                   Theater van ‘t Woord, in de OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam
 Graag even aanmelden via info@schoolderpoezie.nl of tel. +31 20 330 7817 AgendaDe overige voorrondes vinden plaats op: dinsdag 21 februari in Londen 14.00 uur in Unicorn Theatre vrijdag 2 maart in Berlijn 14.00 en 18.00 uur in Theater an der Parkaue                                                                      
maandag 5 maart in Antwerpen 14.00 uur in De Studio dinsdag 6 maart in Antwerpen 14.00 uur in De Studio