xx

Amsterdamse jongeren slaan aan het dichten. Volgende week 5 PoëzieRevues in de hoofdstad

PoëzieRevue
De PoëzieRevue is een spetterende literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. De voordrachten worden afgewisseld met optredens van o.a. urban dance group Turn it Loose en een dichter. Pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels of Marnix Stassen omlijsten de gedichten muzikaal. Een deskundige jury — waarin ook de dichter van de dag zitting heeft — beoordeelt de prestaties van de jongeren en bepaalt wie er in de prijzen vallen. De presentatie is in handen van beatboxer en rapper André Accord.

Agenda
PoëzieRevue 30 november. Aanvang 14.00 uur
Met jongeren van het Sweelinck College. Aan de revue werken o.a. mee: zangeres en componist Fay Lovsky en dichter Ted van Lieshout.

PoëzieRevue donderdag 1 december. Aanvang 11.00 uur
Met jongeren van het Nova College. Aan de revue werken o.a. mee: dichter Tjitse Hofman, zangeres, componist en tekstdichter Izaline Calister & pianist Marc Bischoff.

PoëzieRevue donderdag 1 december. Aanvang 14.00 uur
Met jongeren van het Hervormd Lyceum West. Aan de revue werken o.a mee: dichter Tjitse Hofman, zangeres, componist en tekstdichter Izaline Calister & pianist Marc Bischoff.

PoëzieRevue vrijdag 2 december. Aanvang 11.00 uur
Met jongeren van het Fons Vitae Lyceum. Aan de revue werken o.a. mee: dichter Ted van Lieshout en zangeres en componist Fay Lovsky.

VERS Revue vrijdag 2 december. Aanvang 14.00 uur
Amsterdamse jongeren van het Gerrit van der Veen College doen mee aan een landelijke poëziewedstrijd. De jury selecteert drie winnaars en reikt een prijs uit voor de beste voordracht. Deze jonge talenten gaan door naar de landelijke finale op 23 mei 2012 in het MC Theater te Amsterdam. Aan de revue werken o.a. mee VSB Poëzieprijs genomineerde Willem Jan Otten en zangeres Fay Lovski.