winnaars zwolle
VERS Talkshows

Aron, Yinthe en Tess schreven de mooiste gedichten en winnen een bezoek van Dieuwertje Blok voor hun school!

In drie afwisselende Talkshows brachten kinderen van verschillende basisscholen uit Zwolle vandaag hun poëzie op de planken van de Stadkamer. Ook gingen ze aan tafel met de bekende kinderboekenschrijver, dichter en beeldend kunstenaar Ted van Lieshout. Aan het einde van elk programma maakte de jury bekend wie het mooiste gedicht schreef en bezoek van niemand minder dan Dieuwertje Blok voor zijn/haar school wint.

De eerste prijzen gingen naar Aron van de Smaragd, Tess van de Zuidster en Yinthe van basisschool de Octopus. Op 4 juni komt Dieuwertje de winnaars op school in het zonnetje zetten! Lees de gedichten van alle prijswinnaars hier. 

VERS Talkshows
In de afgelopen weken kregen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen Smaragd, de Vlieger, de Octopus en de Zuidster een gastles van docenten van School der Poëzie en schreven allemaal een eigen gedicht. Een selectie daarvan was te horen in de talkshows. Ook hadden ze allerlei vragen in petto voor Ted van Lieshout. Dat leverde vrolijke, interessante en spraakmakende gesprekken op. Zo kwamen ze bijvoorbeeld te weten dat Ted van Lieshout het schrijven soms best moeilijk vindt omdat ‘je maar 26 letters en een potje leestekens’ hebt.

Tussen de gesprekken en voordrachten door was er een optreden van de breakdancers van Turn it Loose. In een spectaculaire act spinden en tolden ze over het podium. De presentatie was in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury's
Deskundige jury`s beoordelen alle voordrachten. Ze waren onder de indruk van de ‘prachtige voordrachten en goede presentaties’. De jury's bestonden uit Ted van Lieshout, Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder Stadkamer en Kees Smits, stadsdichter van Zwolle.

Organisatie
VERS is een initiatief van School der Poëzie uit Amsterdam. De VERS Talkshows in Zwolle werden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Stadkamer. VERS wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds.