barendrecht

Barendrechts talent levert spannende strijd op Gedichtendag

De VERS voorronde in Theater het Kruispunt was een spannende strijd tussen creatief dichttalent uit Barendrecht. Op donderdag 26 januari -Gedichtendag-  brachten jongeren van het Dalton Lyceum hun poëzie voor het voetlicht.

Een deskundige jury, bestaande uit dichter en VSB Poëzieprijswinnaar Hannah van Binsbergen, Sarien Zijlstra (zakelijk leider School der Poëzie) en Dasja Koot (poëziedocent) beoordeelde alle voordrachten. Onder een daverend applaus maakte zij aan het einde van de show de winnaars bekend: Ian Bent, Roel Kooreman, Ebtessam Obdied, Candice Moolenaar en Johan Hoogvliet. Dit vijftal gaat op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei naar DE Studio in Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium!

De jury was onder de indruk van de voordrachten en roemde de winnaars om de "persoonlijke", "actuele", "humoristische" en "eigenzinnige" gedichten.

Voorafgaand aan de VERS Revue schreven ruim 250 jongeren van het Dalton Lyceum een eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2017: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop bracht in een wervelende literaire theatershow hun eigen werk op de planken.

Hun voordrachten werden afgewisseld met urban dance door Turn it Loose, een optreden van dichter en VSB Poëzieprijswinnaar Hannah van Binsbergen, live muziek door geluidskunstenaar Bauke Moerman en slagwerker Marnix Stassen en een uitvoering van zangeres Joy Wielkens & gitarist Vlado Spisiak van gedicht nr. 18 van Ilja Leonard Pfeiffer. Ook waren er speciaal gemaakte beelden van VJ Glitterende Eenhoorn. De presentatie was in handen van woordkunstenaar Elten Kiene.

Benieuwd naar de gedichten van de winnaars? Lees ze hier.
Bekijk de foto' via onze Facebook, Twitter en Instagram