Basisscholen kunnen zich NU aanmelden voor VERS

Met plezier nodigen wij basisscholen uit heel Nederland uit om mee te doen aan VERS, een landelijk poëzieproject voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. De VSB Poëzieprijs is de belangrijkste prijs voor poëzie in Nederland en België.

Het VSB fonds stelt School der Poëzie in staat om voor een aantal basisscholen gratis lessen voor groep 7 en 8 aan te bieden rond de genomineerde poëzie (mits aangemeld  voor 31 december 2012 en op=op).

Vakdocenten van School der Poëzie komen naar de basisschool en geven per groep een blokuur les. Tijdens dit blokuur maken de kinderen op een speelse wijze kennis met (delen van) de genomineerde poëzie en schrijven zij zelf een gedicht.

De gedichten worden verzameld bij School der Poëzie. Een deskundige jury selecteert de mooiste gedichten en die leerlingen maken kans op een plaats in de landelijke finale op woensdag 22 mei 2013 in en rond Theater MC In Cultuurpark Westergasfabriek te Amsterdam. De finale is een wervelend programma met de presentatie van de winnende gedichten door jonge dichters uit het hele land, professionele dichters, een literaire rondvaart, workshops, muziek, acts en last but not least de uitreiking van de VERS Poëziebokalen.

Neem voor meer informatie contact met ons op!