sneek
#VERS2018

Dichttalent openbaart zich tijdens VERS Revue in Sneek

Aan het einde van VERS Revue klonk vanmiddag in Theater Sneek een daverend applaus voor de winnaars van de poëziewedstrijd: Rigt (Marne College), Jikkie en Danique van het RSG Magister. Zij gaan op 19 en 20 april naar Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meetup met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium.

Een spetterende PoëzieRevue in Theater Sneek was vandaag het decor voor de gedichten van derdeklassers van het Marne College en het RSG Magister. Ongeveer 30 jongeren brachten hun eigen gedichten op de planken.

De voordrachten van de jongeren maakten veel indruk op hun klasgenoten en de leerkrachten. Tijdens de literaire show, waar ook ouders en andere belangstellende welkom waren, werd het publiek getrakteerd op diverse entr’actes zoals een optreden van breakdancegroep Turn it Loose en een voordracht van dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Charlotte Van den Broeck. Bijzonder was het optreden van zangeres Joy Wielkens met Vlado Spisiak op gitaar. Ze zong het gedicht ‘Ben Ali Libi’ van Willem Wilmink over een Joodse goochelaar die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd afgevoerd naar de kampen en zette een gedicht van Charlotte Van den Broeck, VSB Poëzieprijsgenomineerde en juryvoorzitter van de VERS Revue, op muziek. De gedichten werden muzikaal omlijst door slagwerker Marnix Stassen en gitarist Vlado Spisiak. De presentatie was in handen van Tsead Bruinja.

De winnaars ontvingen mooie complimenten van de jury, die bestond uit Charlotte Van den Broeck, dichter Tjitse Hofman en Sigrid Kingma, Fries dichter en recensent. Zo deed het gedicht Overleven van Jikkie Wagenaar de jury ‘denken aan het werk van Remco Campert.’  Over het gedicht Weg van Rigt Kleinjan zei de jury ‘Een heel goed gedicht die een metamorfose beschrijft van mens naar transformer’. Danique Zweers viel met haar verhalende gedicht Sneeuw of bomen op door haar ‘steengoede voordracht’.

Meer foto's en filmpjes op onze Insta- en Facebookpagina!