xx

En de winnaars van de PoëzieRevue in De Meervaart zijn...

Mesut Kütük (2T2) en Kardelijn Özturk (2HVQ) van het Calandlyceum uit Amsterdam zijn de trotse winnaars van de PoëzieRevue`s van maandag 5 november.

Enis Çetin ontving voor haar gedicht ‘mijn wonder’ de tweede prijs. Guy Maré kreeg voor zijn gedicht ‘verschil’ de derde prijs. Bij de Revue in de middag ging de tweede prijs naar Chaimae Ouamari. Abelilah el Boundati werd derde. Alle winnende gedichten staan hier gepubliceerd.

Mesut Kütü, de trotse winnaar de middag PoëzieRevue, op het podium. Applaus!

Alle tweedeklassers van het Calandlyceum zijn in september bezig geweest met het schrijven van een gedicht. Er waren dit jaar vier verschillende thema's. De jongeren konden hun gedicht baseren op een krantenkop, een krantenfoto, het thema Mijn Held of het thema Dada. De mooiste gedichten droegen de jongeren zelf voor in theater De Meervaart.

Tussen de gedichten door waren er optredens van o.a. de rappers Kubus & Rico en de urban dance groep Turn It Loose.
De jury, bestaande uit Badra Errachidi, leerlinge en winnaar van de PoëzieRevue in 2010, Dien Moolhuijsen (lerares Nederlands) en dichteres Ellen Deckwitz, was diep onder de indruk van het niveau van de gedichten en de voordrachten.


  De jury van de PoëzieRevue. Vlnr: Ellen Deckwitz, Dien Moolhuysen en Badra Errachid, op het podium.