juni gedicht
Een stralende dag poëzie in het Westerpark

Juni Gedicht 2017: een groot succes!

Enkele honderden mensen bezochten zondagmiddag in de stralende zon 11 juni poëziefestival Juni Gedicht in het Westerpark in Amsterdam. Zij zagen dichters op het podium op het plein, maar ook in speciale programma’s in de stadsnatuur van het park, in bedrijven op het Westergasterrein en in het gras.

Na de opening om 13:00 verspreidden de dichters en hun publiek zich over het terrein voor een poëtische ontdekkingstocht door het park. Bij bedrijven en op bijzondere natuurlocaties lazen dichters speciaal voor de gelegenheid geschreven gedichten voor en deelden ansichtkaarten uit waarop deze gedichten gedrukt waren. Groepjes liefhebbers luisterden in een intieme setting naar de voordrachten. Het programma-onderdeel Dichters in het gras bood meer gelegenheid tot bijzondere ontmoetingen tussen dichter en publiek, bijvoorbeeld met DWDD-huisdichter Nico Dijkshoorn en zijn gitaar.

Tijdens de workshops in spoken word en poëzie voor kinderen werd hard gewerkt, waarbij de deelnemende kinderen later ook op het podium hun werk ten gehore brachten. Op dat podium werd de middag tussen 15:30 en 17:00 afgesloten door Woorden worden zinnen. Dit van oorsprong Dordrechtse initiatief brengt woordkunst in de breedste zin van het woord en had een wervelend programma samengesteld met dichters, spoken word artists, muziek en comedy. Voor de gelegenheid was Nico Dijkshoorn aan de line-up toegevoegd en er was een spontane bijdrage van Hilmano van Velzen a.k.a. De Dakloze Dichter.

Het was een mooi einde van een stralende dag poëzie in het Westerpark. Voor sommige mensen een eerste voorzichtige kennismaking met poëzie, voor anderen thuiskomen in het werk van een favoriete dichter. De organisatie kijkt met veel voldoening op de dag terug.

Line up
* Dichters in de natuur Elbert Gongrijp, Nafiss Nia, Dien L. de Boer, Kees Godefrooij, Paul Roelofsen. * Dichters in bedrijf Esmé van den Boom, Peter Prins, Simon Mulder, Kate Schlingemann, Mas Papo leest Sabine Kars.
* Dichters in het gras Nico Dijkshoorn, De Poëzieploeg, Gershwin Bonevacia, Rinske Kegel,
Estelle Boelsma, Edwin Fagel, Myrte Leffring, Froukje van de Ploeg, Frans Terken, Hilmano van Velzen a.k.a. De Dakloze Dichter, Jos van Hest, Ronald M. Offerman, Tonny Hollanders.
* Workshops Jacques Brooijmans (poëzie voor kinderen) en Dean Bowen (spoken word).
* Woorden op het plein Chanty Louis, Gershwin Bonevacia, Cees de Beer, Brian Kemble, Sam Schrijft, Farbod Frappant, Loulou Elisabettie. Presentatie: Elten Kiene. Gasten: Nico Dijkshoorn, de kinderpoëzieschrijvers en Hilmano Van Velzen.
* Verder Muziek op het plein van Vlado Spisiak and Friends, boekhandel Perdu, poëziepuzzels van Leesbaar Amsterdam en massage in het gras door Emma Hollander.

Organisatie
Juni Gedicht wordt geproduceerd door School der Poëzie in samenwerking met Woorden worden zinnen en wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel West, Amsterdams Fonds voor de Kunst, School der Poëzie, Studio 239, Vereniging Promotie Westergasfabriek.

Bekijk foto's Juni Gedicht op Facebook