jaap robben
VERS Talkshow

Kinderen uit Nijmegen en omgeving interviewen dichter Jaap Robben

Bijna 400 kinderen van  basisscholen uit Nijmegen en Lent interviewen op dinsdag 20 maart dichter, schrijver en theatermaker Jaap Robben. Ook brengen ze hun zelfgeschreven gedichten op de planken. Dat gebeurt tijdens twee wervelende ‘VERS Talkshows’ in theater LUX, die om 10.30 en 13.30 uur beginnen.

VERS Talkshow
In de afgelopen weken kregen bijna 400 kinderen van acht basisscholen uit Nijmegen en omgeving een gastles van docenten van School der Poëzie en schreven allemaal een eigen gedicht. Een selectie daarvan is te horen in de talkshows. Ook hebben ze allerlei vragen bedacht voor Jaap Robben. Op zijn beurt interviewt de voormalig stadsdichter van Nijmegen de kinderen over hun poëzie. Dat levert vrolijke, interessante en leuke gesprekken op! Tussen de gesprekken en voordrachten door is er een optreden van de breakdancers van Turn it Loose. In een spectaculaire act spinnen en tollen ze over het podium. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury's en prijzen
Deskundige jury`s beoordelen alle voordrachten. Per Talkshow wint één jonge ‘dichter’ een bezoek voor de hele klas van niemand minder dan Dieuwertje Blok. Op 5 april zet zij de winnaars in het zonnetje! Dieuwertje leest voor, gaat met de klas in gesprek en natuurlijk wordt er een groepsfoto gemaakt! De jury`s bestaan uit Jaap Robben, Marjolein Hordijk, programmamaker bij Bibliotheek Gelderland Zuid, Bert Hogemans, directeur Bibliotheek Gelderland Zuid, Lieteke Aalbers, specialist educatie bij de Bibliotheek Gelderland Zuid en Dick Hagenaars, een sing a songwriter uit Nijmegen die de artiestennaam John B. Jones heeft. Hagenaars geeft ook muzieklessen op scholen en zal 5 april samen met Dieuwertje Blok naar de winnende scholen toe gaan. Hij maakt van de winnende gedichten een liedje en gaat dat instuderen met de kinderen.

De deelnemende scholen 
zijn de Jacobusschool uit Valburg, de Dromedaris en de Kameleon uit Beuningen, de Doornick uit Doornenburg, de Martinusschool uit Millingen en de Klimboom, de Kleine Wereld en de Klumpert uit Nijmegen.

Publiek is van harte welkom! De toegang is gratis, maar let op, reserveren noodzakelijk via info@schoolderpoezie.nl

VERS is een initiatief van School der Poëzie uit Amsterdam. De Talkshows in Nijmegen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid. VERS wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds.