xx

Poëzie+ in Middelburg

Poëzie+ voor basisscholen
Geïnspireerd door het gedicht van Anne Vegter, waarin zij het thema van Gedichtendag 2014 'Verwondering' koppelt aan het thema 'Oorlog' gaan kinderen uit alle groepen op basisscholen uit Middelburg aan de slag. Zij schrijven zelf een gedicht of illustreren regels uit het gedicht van Anne Vegter met poëzieposters. De mooiste posters worden op tal van locaties tentoongesteld zoals het stadhuis, etalages in de binnenstad, de Aula van de Zeeuwse Bibliotheek, het Zeeuws Archief en het Zeeuws Museum.

Poëzie + voor het voortgezet onderwijs
Op maandag 27 januari presenteren jongeren van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren hun eigen gedichten in een literaire theatershow op de planken van de Stadsschouwburg Middelburg. Tussen de voordrachten door is er een gelegenheidsoptreden van Anne Vegter met de Eef van Breen Group, die het gedicht van Vegter op muziek heeft gezet. Aanvang: 14.00 uur. Publiek is van harte welkom. Wel even reserveren via info@schoolderpoezie.nl

Poëzie+ op Gedichtendag voor iedereen
Op donderdag 30 januari 2014 is het Gedichtendag. Om 14.00 uur geeft Anne Vegter een workshop voor volwassenen in de Zeeuwse bibliotheek van Middelburg en houdt zij ook spreekuur als poëziedokter. Op dat moment lanceert de bibliotheek ook de Haiku-wedstrijd Zeeland.

Om 16.00 uur begint de Poëzie+talkshow in de Aula van de bibliotheek: een interview met Anne Vegter, een optreden van Vegter met de Eef van Breen Group, en kinderen en jongeren dragen hun mooiste gedichten voor. Presentatie: Rebecca van Wittene.

Poëzie+ maakt onderdeel uit van de Poëzieweek. De poëzieweek 2014 is van donderdag 30 januari tot en met woensdag 5 februari in Nederland en Vlaanderen. De week start met de Gedichtendag en wordt afgesloten met het Gedichtenbal. www.poezieweek.com