foto

Poëzie van binnen naar buiten in Lelystad

Op maandag 4 februari om 14.00 uur barst in De Kubus (Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad) de PoëzieRevue los met dans, muziek en gedichten van jongeren. Brugklassers van ISG Arcus volgden de afgelopen weken poëzielessen en schreven allen een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Een selectie is te horen tijdens de PoëzieRevue.  
 
PoëzieRevue
De PoëzieRevue is een wervelende literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedicht de hoofdrol spelen. De gedichten worden afgewisseld met optredens van illusionist Celsius, dichter Mustafa Stitou en breakdance groep Turn it Loose. De voordrachten van de jongeren worden muzikaal begeleid door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Marnix Stassen. De presentatie is in handen van André Accord.
 
Jury en prijzen

Een jury bestaande uit onder meer Mustafa Stitou en Myrle Tjoeng, onafhankelijk cultureel projectleider, beoordeelt alle gedichten en bepaalt wie er met de prijzen vandoor gaan. 

Publiek is van harte welkom! De toegang is gratis, wel even reserveren via info@schoolderpoezie.nl 

Bovenstaande activiteit maakt onderdeel uit van Poëzie van binnen naar buiten: een twee jaar durend programma voor vmbo-scholen ter ontwikkeling van een leerlijn poëzie.