winnaars huygens
De leerlingen van het Huygens College

PoëzieRevue in de OBA: "Mijn stem krachtig als een wapen"

Op 11 november lieten de leerlingen van het Huygens College uit Amsterdam in het theater van de Openbare Bibliotheek hun gedichten horen: tijdens de PoëzieRevue!

Tussen de voordrachten door sprongen de dansers van Turn it Loose over het podium, trad dichter Gershwin Bonevacia op, begeleide Vlado Spisiak de dichters op gitaar en Frank Wardenier op drums. Cheyenne Toney zong de sterren van de hemel en zweepte de zaal op! De presentatie was in handen van Andre Accord

De jury, bestaande uit Gershwin Bonevacia, Truce Huel en de directeur van het Huygens College Holga de Vries, kozen de winnende gedichten:

1e prijs ging naar Hamza met het gedicht Muziek: een gedicht met hele mooie beelden, goede metaforen!

2e prijs was voor Yusef met het gedicht Nacht: ook hier prachtige beelden, bijvoorbeeld in de zin "De stille nacht is mijn eigendom"

En de derde prijs ging naar Noura met het gedicht Jij: een klein, herkenbaar gedicht met een mooie voordracht, waar het in het midden blijft over wie het precies gaat.

Ook deelden zij eervolle vermeldingen uit, aan Imane met het gedicht Mijn leven, Rayan met Het moment, en Zakaria met Het blauwe leven

Gefeliciteerd allemaal!