winnaar
"Als iemand mij niet kent dan ben ik een vreemdeling"

PoëzieRevue met het Bindelmeer College

Op 22 april 2024 stonden de tweedeklassers van het Bindelmeer College uit Amsterdam in het theater van OBA Oosterdok, met hun zelfgeschreven gedichten! Tijdens de PoëzieRevue lieten zij hun teksten horen aan hun klasgenoten en docenten. 

De PoëzieRevue werd gepresenteerd door André Accord. Vlado Spisiak en Frank Wardenier begeleidden de leerlingen op gitaar en drums, Turn it Loose zorgde voor een opzwepend intermezzo en Cheyenne Toney zong de sterren van hemel. Dichter Gershwin Bonevacia trad op met zijn poëzie.

De gedichten werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Gershwin Bonevacia, Eugene Leisberg van het Bindelmeer College en Bernadette van Pampus (organisatieadviseur). Zij kozen de winnaars:

1e prijs ging naar Owinsio voor zijn gedicht Oma. Een sfeervol en liefdevolle ode aan zijn oma. Mooi voorgedragen

2e prijs was voor Juanita met het gedicht Wens. Het gedicht zegt veel over wie ze is en is mooi opgebouwd.

3e prijs voor Love voor haar gedicht In het donker ken je niemand. Een mooie handeling over een vreemdeling, met een bevreemdend einde van het gedicht

 

Eervolle vermeldingen waren er voor

- Tristan voor zijn gedicht Vaak. Ritmisch gebruik van de taal over fijne belevenissen.

- Dechalainy voor haar gedicht Het vliegende paard. Een fantasierijk gedicht met fantasievolle beelden: hij heeft regenboogkleuren en ik hoor zijn vleugels fladderen.

 

De voordrachtsprijs ging naar Djerelto die zijn gedicht Water prachtig voordroeg en bijna uit het hoofd.

 

Gefeliciteerd allemaal!