niet mijn wereld
'Ik probeer te binden maar ik raak in de knoop als draden'

PoëzieRevue op het Haarlem College

Donderdag 13 juni 2024 stonden de leerlingen van het Haarlem College op het podium tijdens de PoëzieRevue! Zij schreven voorafgaand aan de Revue zelf een gedicht. De beste gedichten werden uitgekozen en deze leerlingen mochten hun gedicht laten horen in het theater.
 
De PoëzieRevue werd gepresenteerd door André Accord. De dansers van Turn it Loose gaven een spetterend optreden en Cheyenne Toney zong de sterren van de hemel! Dichter Gershwin Bonevacia trad op tijdens de PoëzieRevue en Vlado Spisiak en Frank Wardenier begeleidden de jongeren op gitaar en drums.
 
De jury van deze PoëzieRevue bestond uit Gershwin Bonevacia, poëzieliefhebber en student Klara Oversteegen en docent van het Haarlem College Frank Stasser. Zij kozen de winnende gedichten en reikten ze prijzen uit:

Eerste prijs - Afra voor haar gedicht Binden. Een gedicht met mooie 'vondsten'. 'Mijn boosheid spettert rond als water' en 'ik probeer te binden maar / ik raak in de knoop als draden'

Tweede prijs - Angelina voor haar gedicht Mijn geweldige opa. Een gevoelig ritmisch gedicht met goede herhalingen.

Derde prijs - Joey voor zijn gedicht Mijn vader. Een mooie ode aan zijn vader met een verrassend einde 'hij heeft hoogtevrees / net als ik'

De voordrachtsprijs ging naar Thieme en zijn gedicht Mijn moeder. Thieme droeg voor meerdere leerlingen gedichten duidelijk en met goede intonatie voor.

Eervolle vermeldingen waren er voor:
- Rahgad voor haar gedicht Niet mijn wereld. 'Ik wil dat de tijd vliegt / ik stop niet / ik ga weer van hier'
- Lissy voor Een thuis. Een poëtische zoektocht naar een plek om te bestaan
- Winnie met Kleine ruimtes. Claustrofobie mooi omschreven.
- Roan met Het verhaal van binnen. Verdriet en blijheid liggen dicht bij elkaar.
- Julia met Mijn oma. Liefdevol gedicht over haar oma.
- Rayan met Oorlogen, stop ermee!. Krachtige, persoonlijke noodkreet tegen geweld.

Gefeliciteerd allemaal!